Tuesday, October 6, 2009

jamuan raya part 2

salam n Bismillah....

Ahad lepas aku g jamuan raya meraikan anak2 yatim rumah amal kasih bestari.jamuan nie diadakan di dewan wisma telekom jln semarak.mulanya aku refused nk pegi almaklumlah dr blk cuti raya ari tue,nie aku baru nak cuti sehari n rehat2 kt umah.tp bila en. suami ajak jgak pegi dgn alasan pendedahan awal utk haziq bg kerja2 amal nie,aku pn pegi dgn seikhlas hati n sanubari apalagi aku nie kan isteri mithali
jamuan nie anjuran nismoclub, kelab kereta en.suami.jd kami pn bagi le sedikit sumbangan xseberapa utk anak2 yatim nie.

nie le anak2 yatim yang main kompang bagai nk sambut kedatangan jemputan vip.diorang nie dr kalangan anak yatim n miskin mo 5 smpai 18thun.sian plak aku tengok diorang apalagi bila aku g temuramah ala wartawan tv3 ada kalangan mereka nie adik beradik n xmmpu dijaga ahli keluarga lain.

en. suami n asyraaf haziq yg xmo turun dr meja.disbbkan kena pakai baju melayu,tpaksa le pakai baju raya pertama kes xmo bt baju melayu byk pasang kt en. suami mcm iklan ubat gigi mukmin plak ku tgk mereka b2 nie

kt n3 nie aku ambik kesempatan nk ucapkan selamat ari raya kt imah n family.dia nie bespren aku zaman childhood smpai anak dare.kami lost contact bila dia bwk family dia pindah shah alam.tiba2 ari nie dia call aku bila dpt no phone aku dr one of our friend jgk..bt imah..'kalau hang ada masa mai la jenguk aku kt kl ni"

4 comments:

Ely Hasrul said...

ala..comelnye haziqqqq!!! sebijik cam sami tau!!! huwaaa nak nangissss

imz said...

salam....selamat bertemu kembali..ceria ja dua beranak ni..!!

luvhaziq said...

elly....
kita tgk le mak dia,kan dua2 comel...wah..perasaannya aku
imah..
ceria le apalagi jumpa kawan lama

cintaKusayangMu said...

bagus2...dr awal dedahkn haziq ttg keje2 amal ni...pupuk sedari kecik lg..good..good..