Monday, May 4, 2009

home sweet home

salam n Bismillah...
rasanya lama aku xpost benda baru dlm blog aku nih.aku buat2 sibuk sangat berpindah ke rumah tangga baru.dr gobok burukku umah sewa lama kami di kg datuk keramat ke kuarters atm setiawangsa tepi jusco,lakiku kata mudah n cepat sket aku habiskan duit tiap2 bulan.

hubby tersayang sibuk ngecat umah kami tue.tp aku pelik,dia cat blk umah nie colour putih salju sedangkan warna asal dh mmg putih pn.aku nk warna merah trang tang tang xnak plak dia,alasannya nnti kalau kena transfer dia plak kena susah payah tungkus bungkus cat balik umah tue.aku...ok...alasan standard bini pemalas

nie plak mak ngah yg mmg sibuk cuci kipas.putih bersih dia cuci.(korang jgn salah anggap ingat nie bibik sapa plak,nie le sorang2nya kakakku di dunia nie.dia nie yg dk jaga haziq selama nie.tq mak ngah sbb sudi bantu.

nie le gambar hero aku dk berposing ala2 mandur ari tue.suka suki dia tgk org buat kerja.

bila ku agah2 dia gelak kek kek besar dia.mmg mcm mama dia le suka gelak...

nie le umah baru kami setelah dibersih dan disusun atur ikut suka hatiku.perabot2 tue bkn ku beli tp mmg dh sedia ada.bukan jgak hadiah istimewa k.mmg kuarters tentera dh ader perabot,jd tinggal duduk makan n tidur jer.tp langsir kt belakang tue hasil kerastangan kerja mak ngah ye..

nota tepi pintu
aku dlm cerita di atas hanya jd mandur je ye,bg arahan n tangkap2 gambor je.

9 comments:

nonnie78 said...

salam tie.

bila nak wat house warming? tak sabar nak terjah ni.. heheeh... geram tengok si haziq tu, gelak besor!

Shinta Musraika said...

salam tie..

ku pula terjah dlm blog jerlah ye tie hehehe... kan best dok quates tak payah bayar sewa rumah! jimat duit.. bila la company aku ni nak bagi quartes hehehe.. ku kira2 dah boleh deposit beli umah duit sewa bulan2 yg ku bayar kat tuan rumah ku itu emn...

Hayatie said...

nape takleh cat wane lain?..oo nnti klu nak pindah kena cat balik wane putih kah?

ILA said...

putih itu bersih kan..itu moto atm ker...hehhe..best r dok umah free ek...

Normaliza said...

buleh ke ku hasut hasben ku masuk atm? ku juga nak duk rumah free..hehe. Ada house warming kah? :)

herni said...

wahhhh tie dah kuar dr persembunyikannya hahaha~ harus mu jd mama yg lebih aktif bertungkus lumus menghabiskan duit di jusco nih wakaka

cium pelok tuk haziq yg ceriaaaa sokmo~!!! =)

p/s: ku terusha2 gak mana lah mesin jahit mu...huh mu hutang gambo ngan ku nih hnnsss2... ;p

ain adreanna said...

gelak sakan haziq 2..ko wat aper che ku tie oi!!

luvhaziq said...

kak nonnie...
xleh nk plan lg nk bt bila.asyik keje,keje,keje..gitula nasib
kak mimie...
bkn blh bt deposit,bayar cash pn bleh...
tha...
putih,putih dan putih je
ila..
umah je free.api ayaq bayaq jgk!
chippo..
nnti mu dk tp umah ku...:-)
herni..
hg mai tgk ja la.mak ngah dk tggu ukur kain tue
ain..
haziq skang pantang nmpak kamera skang nie..

Yatie said...

mu ni dh la suh mak ngah jaga haziq mu suh dia jaga kipas mu sekali ke, iskh mu....

mak ngah pas ni cuci kipas umh ku plak ek.. ekekek syg mak ngah ...ekekekke