Thursday, June 25, 2009

cuti-cuti malaysia

salam n Bismillah...
kali nie ku nk update crita balik kampung ari tue.mmg best seh...xckp rasanya seminggu kt kampung.nk jer ku malas2kan diri blk semula kt kl nie tp apa dayaku.pggilan tugas!

16/06,kami satu family sewa bas ke penang utk jalan2 n sambut kepulangan nenek aku dr mekah.saja suka2 sewa bas memandangkan aku jarang2 blk kg jd depa nk jer dk dgn aku.klau naik keta mesti asing2 kan.lgpn family kami ramai.

snap gambar dlu dlm bas.nie 1st time haziq naik bas tp dia suka.xtidor dlm perjalanan dr kedah ke penang sbb suka dk tgk pemandangan kt luar.

gambar haziq n papa.muka en. suami masih gelap lg dek latihan kawad hari tudm lepas.sian dia org dk cakap "kontranya dgn kulit anak hang"wakaka..

kiri tue cik dini n atas tue cik adib(sepupu aku)n kanan tue mak ja a.k.a(anak yg mak aku jaga dr lepas pantang lg,dia nie mmg akan ikut je mana mak aku pi,sama x muka dia dgn muka aku)mak ja nie panggilan haziq pd dia padahal nama dia shaza afrina.

singgah mkn dulu kt batu feringgi.best le mkn sambil ditiup angin sepoi2 bahasa.haziq pn mkn dgn banyaknya ari tue.

haziq n papa kt tp pantai.nk tau,wktu nie aku sibuk lg dk mkn.malangnya haziq xleh nk mandi sbb ombak kuat ari tue.so jln2 tp pantai jer le.

sblm ke airport bayan lepas,kami sggah smbahyang n rehat kt masjid tepi pantai kt batu feringgi nie.mmg cantik sgt masjid nie.
kt airport bayan lepas.posing ler dulu sementara tggu ketibaan flight nenek aku tiba.mmg best le pergi penang.kami g shopping2 tp ku xtgkap gambar le sbb sibuk beli jeruk buah!

20/06,aku g tasik bandar darul aman dgn family abang aku.nie aku n kakak ipar aku.yg didukungnya tue le anak buah kesayanganku,Ku Zara Raisha.dia muda 2bln jer dr haziq


nie le abang aku n kakak ipar aku.best le bila plak le nk blk kampung nie.
banyak lg aktiviti aku kt kg.kenduri pulut durian ler,berkelah kt dusun keluarga aku le,mcm2 lg,tp xleh nk msukkan gambar sbb tue aktiviti family aku,jd pakaian mmg xmenepati piawai sangat ler.
mak,abah,abang n kak fiza,tq sbb sambutan kami blk kampung mmg meriah sangat.nnti kami balik lg ye.Ku Zara,mak ucu n haziq rindu kamu.

3 comments:

nonnie78 said...

tie.. punyalah banyak durian kat kg, sebiji pun ko tak bawak balik?? ish.. sampainya hati!!!! ghindu nak ke utara.. dulu masa dok penang, tiap ujung minggu gi tanjung. la dah 5 tahun tak ke sana. dok janji ari tu ngan Mr. Hubby 3 tahun ja.. rasa cam kena pi ni.. Ada planning nak balik jitra lagik? nanti bitau no.. buleh balik sekali. kami ke Aloq Setaq.

luvhaziq said...

boleh.nk raya kt jitra x.nnti ikut saya balik le.bawak balik la durian tp dh buat kenduri pulut dah..

Mama Shinta Musraika said...

salam..

tie.. akak ni pon hantu durian juga tau!!!

best la tgk laut tu.. rasa mcm nak gi piknik jer :)