Friday, June 5, 2009

dugaan kecil...

salam n Bismillah...

napa tah dh 5 hari haziq xlalu nk mkan nasi yg aku@makngah buatkan.pening aku pikirkan masalah nie.start ari isnin aku kerja petang,msk kul 12pm n kuar kul 9pm,spanjang mggu tue dia hanya mnum 2-3 botol ebm(3oz sebotol).terkezut le bila blk jer mlm isnin mak ngah ckp dia xlalu mkn n minum susu pn sket je.kebetulan en suami cuti sepanjang minggu nie,dia pn cuba pujuk haziq utk minum n makan tp xjalan juga.jumpa doktor kt tempat kerja aku nie,dia suruh try bg syrup multivit tp masalahnya hero aku nie mmg xsuka segala jenis cecair bernama UBAT@VITAMIN.check dlm mulut xplak terjumpa ulcer@anything weird.
kesudahannya,aku terpaksa le kejut haziq setiap kali balik kerja(bila aku blk dia dh tido,sian dia kan).bg dia hisap t*t*k aku nie.nk plak dia.lepas hisap tue dia akan kembali aktif memanjat,merangkak kesana-sini,sampai aku yg balik kerja nie xkan boleh berehat.xpa la sayang,mama xrehat pn xpa janji anak mama kuat...

nota tingkap dapur:sapa2 yg pernah alami masalah spt aku nie,TOLONG!!!apa ptt aku buat??

7 comments:

Hayatie said...

ala siannya..ku rasa, klu mu amik cuti panjang skit, luangkan masa lebih berkepit jer spanjang hari dgn haziq tu..amacam..suke2 haku je kan suh org bercoti ni..ekeke

nonnie78 said...

salam tie..

betul kata tha.. haziq tu saja nak berkepit ngan mama dia tu.. ke dia jeles papa dia ada sepanjang minggu, mamanya asik concentrate kat papa dia je?? ke.. (soklan cepumas) mamanya ada baby lagi dalam peyut (bahasa adik baby)??? hah.. jawab..jawab...

ILA said...

dia rindu nak berkepit dgn mu tu...anak mama kan bijak

luvhaziq said...

tha...
minggu lgik satu ku cuti panjang.yahuu...nk blk kampung.ko jgn jeles..
kak nonnie..
xmampu saya nk berkendong sorang lg skang nie.takut!!!!

luvhaziq said...

ila...
klau boleh nk je ku kepit dia kt ketiakku ini bwk mai keja.tp apa dayaku..

Mama Shinta Musraika said...

Salam..

hehehe.. hayatie.. suke suki je suh org cuti yer..

soklan cepu emas nonnie tu bek mu jawab tie..

sebenarnya shinta pon sama sebiji macam haziq .. ku pon pening memikirkan anakda ku sorang tu. pelbagai jenis masakan ku buat supaya dia minat nak makan. tapi hampeh! susu pon makin kurang.. ku bekal 2 botol 3oz & 2 botol 2.5oz = 4 botol. kang balik umah ada balance lagi 1-2 botol. tak ke haru tu. bubur pula mesti ada lebih.. bukan byk pon bubur yg ku bekalkan tu satu kontena kecik je tapi tu pon tak habis.. ku memang risau ni :( tapi bila ku balik umah je.. tak menyempat-yempat ku duduk dia dah mengekor ke mana je ku pergi.. nak bergayutlah tu. kalau ku cuba tak hirau dia akan nangis.. sapa tak cair. ku cepat2 mandi & BF.. Ku memang taknak Bf kalau ku blum mandi.. ku rasa badanku leket semacam jer..

apa kita nak buat ni tie?

luvhaziq said...

kak mimie..
dun wurry.nnti saya g jumpa doktor lg klau dia xnak mkn.tp sedih..sabtu n ahad kena oncall plak..hua..