Saturday, July 18, 2009

jalan-jalan di hari sabtu

salam n Bismillah....
minggu nie aku free.bebas dr sebarang jadual oncall yg sentiasa menghantui memaksa aku berkerja.en.suami seronok sbb aku xberkerja seperti kebiasaannya,jd minggu nie jalan2 time.sukanya...
thari aku buat2 muka malas ajak en.suami lunch kt luar."awat xmasak" en.suami tanya sebagai syarat jer sedangkan mmg dia tau jawapan aku sama ada M@xpandai,nnti xsedap papa complaint.mak ngah balik kg 2ari nie,jd 2ari jgk ler xberasap dapurku itu...
destinasi kami,ikan bakar jalan bellamy.tempat nie juga dikenali sbgai ikan bakar belakang istana.letaknya betul2 belakang istana negara cuma tukang masak bkan tukang masak istana jemput le ke sana kawan2

hero aku bt mata buntang,protes xboleh makan ikan bakar.

nie le juadah kami thari sabtu,ikan terubuk bakar,fevret aku kawan2,klau ajak aku mkn nasi kt umah,wajib ada benda nie n ikan keli,fevret en. suami geli aku nengok ikan nie
kenyang makan kami ronda2 kt bandar sunway,tp tah ke mana en. suami ronda sbb aku ttido.sedar2 kt kedai sparepart keta dlm bandar sunway.
time balik sggah tasik titiwangsa belakang tempat kerja aku jer pn en.suami nk bawak haziq main kt playground.

pose mcm berani je,hakikatnya anakku nie turun slide nie dgn cara meniarap superman

nie jer permainan paling selamat rasanya buat hero kesayanganku nie

nie permainan aku paling xsuka sbb klau haziq boring main,dia nk gigit besi2 tue eiii...kotor

wahh...ke mana pulak agaknya aku hari ahad nie yek...yok..jalan2..

2 comments:

Mama Shinta Musraika said...

Salam tie..

punyalah sodap gambo ikan bakar tu.. meleleh air luirku nengok.

kalau reramai main kat playground tu lagi best tau! len kali ajak le shinta skali :)

luvhaziq said...

kak mimie,tue bu 2jenis ikan.klau tie tjk semua maunya akak ambik tiket kt sini.tue la haziq berkawan dgn mama n papa je selama nie.shinta ada boleh le main skali.