Sunday, August 2, 2009

geramnya.....

salam n Bismillah...
seminggu dh berlalu.haziq dh pn ckup setahun.tp ku xde mood selepas besday party haziq ari tue.nk upload gambar rasa malas je...
sebabnya....

aku kena tipu!!!

kisahnya,sebelum besday party ari tue,aku tempah le cupcakes paste gambar upin & ipin (sebab anak aku suke benor cite nie) n gambar hero aku,haziq.aku tempah jugak le kek coklat 1 kilo paste gambar haziq.mulanya nk tempah kt ibueiymann,ku dh ym ler nk tanya2.tp bila ku jumpa mamat nie,yg kebetulannya buka cafe kt satu bangunan dekat tempat kerja aku(juga penyanyi sedikit popular le satu masa dulu),aku pn tempah kt dia.bukan apa,ku rasa senang skit le nk ambik sbb ibu eiymann kan tinggal nun jauh kt bangi,jauh plak rasa nk ngambik cake tue.
masa nk ngorder,cepat plak dia ambik duit,bkn nk separuh,tp bayaran penuh.ku pn bayar je la.tp hari besday anak aku nie,dr pukul 10 pg sampai 1 petang aku dok ulang alik g cafe die tp, tutup!aku call xjawab,last2 phone dh off plak.nangis bengkak mata le aku.sudahnya aku g cari kek kt pistachios setiawangsa.2 biji kek yg ada coklat tertengek kt atas.budak kedai kek tue pn kesian dengar cite aku lalu hadiahkan pokemom atas kek yg ala2 kek hantaran kahwin tue.
besday party haziq berlangsung dgn kek hantaran kahwin tue,mujur nasi ayam tanam mak ngah penyelamat keadaan.ku cuma snap 2-3 keping gambar sbb mood kureng.
kul 10 malam mamat nie call mintak maaf.alasa bodoh dia demam n tertidor sampai kul s10.b***oh la memang kena maki hamun dengan aku.hubby aku yg mengamuk dr petang pn marah dia.for what purpose aku nk ambik kek tue lg,nkbuat party lg kat anak aku!nk je ku ambik n baling muka mamat nie.akhirnya bila aku dh cool down,dia mtk maaf n janji pulangkan duit.c***a betul.xpernah seumur hidup aku maki orang cam gini gaya.
esoknya,aku g ambik kek tue n bg kt member2 ofis.moral of the story,jgn le senang2 buat tempahan kek pd orang korang baru kenal.(logikkah)

nota hati patah:nnti ku upload gambar party tue k.mood xberjalan dgn lancar lg

6 comments:

ILA said...

sabar2 noooo

cupcake-caR said...

alahai..sedeynyer dgr citer mu neh.. nk buat cmne..lum ade rezeki nk tmpah ngn ku lg.. nxt time perhaps.. sabaq noo...

klu ku jd mu pun mmg ku amuks ngn mamat tue..dia x taw ker cake tu pntg dlm nk smbut bsday anak.. hampess sngguh..!!

noraherni said...

lorr..cian nye hang tie...sabaq naa...aku paham prasaan hang...xmau ckp lebeyyy nnt hang lagi lmbat ilang geram...

xpe tie...hg pikiaq lagu ni, hang diuji tang ni, hang dpt bonuslagik besaq akan dtg, insyaAllah =)

nonnie78 said...

salam.

wahh.. haziq dah setahun ye... bagus! membesar dengan susu ibu. sabar ye.. dugaan dalam membesar kan anak tu.. (ada kena mengena ker? >>> wakakkaakkaka)

luvhaziq said...

ila,klau ku xsabar dh lama ku jerit2 mamat tue dlm cafe dia.hampeh btl
e-car,klau ku tau mmg ku order dgn m je.lain kali ku order dgn mu la k
herni,mudah2an kata2 hang betul la
kak nonnie,alhamdullillah,berkat susu ibu haziq dh setahun.

cintaKusayangMu said...

ya Allah...
klu ku la..mmg dh ku sumbat kek tu kt bijik mata dia....
ish...ader plak leh wat alasan bangang cmtu...kot ye pn..ko msti la ader pekerja kn...xkn la xde lngsung...