Friday, December 18, 2009

anak mama...

salam n Bismillah....
ari nie public holiday, aku lepaking kt umah ja.mak ngah balik kg(mmg tue keja dia tiap kali ujung minggu),aku dgn haziq je la kt umah.en. suami plak ada kerja, lg boring le terperuk kt umah.mulanya ingat nk g PD, tp esok oncall plak.nk g ronda2 dlm kl, tp dh en. suami xder, xhingin aku keluar umah tanpa dia.almaklumlah ciri2 isteri mithali

pg2 bgn tido ja dh kena dk bcakap dgn haziq.ada je benda dia bt nk bg aku marah.diambiknya pool yg penuh dgn bola, dilemparnya ke lantai.jenuh aku dk mengutip bola tue.bila aku marah, dia bergolek2 menangis atas lantai.dk kejap plak, disepah2 mainan, baling sana sini.sabar...sabar..

bila time mandi plak, besen mandi yg penuh dgn air langsung xpandang.dia nk baldi tinggi yg ada air.terjerit2 aku dlm bilik air.jarang bt perangai pelik,tp alih2 ari nie mcm2 dia bt.bila xbg,terus nangis mcm kena pukul.aku plak dh mcm mak tarzan dk terjerit2.

time aku lipat baju,abih baju aku dh lipat disepahnya.xckp dgn tue,baju yg aku xlipat pn disepahkan juga.sabar lagi...

makngah call aku cerita apa haziq dh bt,dia ckp haziq suka la aku dk dgn dia.tue cuba tarik perhatian aku bg layan kerenah dia.btl jgk la kot sbb aku mmg sll marah2 haziq kalau dia salah, tp aku bt tue sbb nk bg kontra dgn en. suami yg langsung xmarah biarpn haziq bt perangai.

tp bila difikirkan balik,agaknya itulah yg mak aku rasa bila aku bt perangai dulu2.aku anak bongsu,jd segala kemahuan,kehendak n kerenah aku mesti dituruti.abah aku plak xpernah marah aku, jd aku lg la naik lemak.walau mcm mana pn mak aku xpernah tinggikan suara pd aku.perangai buruk aku tue la agaknya haziq ikut...

lepas nie aku nk tanamkan azam xnak marah2 pd haziq.aku nk kurangkan tinggi suara pd haziq ala2 mak tarzan.aku xnak anak aku ikut perangai aku yg suka mberontak tue.

pd en. suami maafkan mama ye sbb mama sll tengking2 anak papa.lpas nie mama janji xbuat lg k..

.......gmbar kt atas tue masa haziq berumur 41 hari,sj aku layan gmbar haziq dr lahir smpai skrang sbb aku rasa bersalah pd anak aku.haziq, mama sayang haziq....

2 comments:

imz said...

aku pun terjerit-jerit jgk kt adam...buat perangai..kdg2 degil..

mIdI & sUe said...

kak nak tukat backgroung kak just g kat blog msueroomz pasru klik kat label bacground pastu katsitu kak leh pilih samaada nak tukar bawrna bacground atau background image..sue dah wat tutorial die dah..ade pape kak tinggalkan pesan kat komen kat msueroomz..