Tuesday, December 29, 2009

cerita balik kampung...

salam n Bismillah....
akhirnya ari khamis lepas aku pilih utk balik kampung.aku,haziq,makngah n pakusu bertolak kul 9mlm.en.suami izinkan aku dgn hati sdkt xbest sbb mana pernah aku n haziq tinggalkan dia seorang diri.ha..ha..ha....gelak jahat
aktiviti ari pertama kami ialah kenduri akikah anak sedara aku,ku zara raisha.walau pnat aku ttp gagahkan diri membantu apa yg patut walau hakikatnya aku lebih byk menyibuk jer.haziq mcm biasa ke sana ke sini diusung oleh org2 kampung yg suka sgt melayan dia.

juadah di atas adalah antara menu ari tue.saja ku highlightkan sayur2an nk bgtau korang betapa mak n abah aku pentingkan kesihatan walau hakikatnya lauk kambing seperiuk besar

nie antara penduduk kampung yg datang membantu.trima kasih byk2 ler.kami mmg xpakai khidmat katering sbb org kampung aku mmg ringan tulang k...

zara,mak ja n haziq.mmg haziq xpenat langsung berlari ke sana sini.tp yg xbestnya dia jd kaki buli plak.abis anak sedara aku kena babab dgn haziq.sorry zara,mak ucu beli apa2 nnti k ganti zara kena babab ari tue.for mak ja,tq sbb jaga adik haziq

nie foto gedik2 aku snap masa teman mak aku g saloon.

hari ahad malam kami pn naik bas blk kl.nie first time aku bwk haziq naik bas blk kl.mmg takut gak dia bt perangai atas bas,+story mengerikan pasal bas 2 tingkat yg accident tue tp ku try je la.sblm naik lg haziq dh zzzz...lenguh gila pangku dia.mujur dia xmerengek ke apa.cuma kalau terjaga terus ku kasik nenen.tue untung orang yg breastfeed nie,mudah di mana jua ada tersedia.xpayah nk ngusung flask bagai tue.pkl 5pg sampai tol duta dia dh tjaga.tercengang2 dia tjk sana sini atas bas.jenuh aku dk story mory pasal bas kt dia.suka sampai pudu xtido.bila turun bas,en.suami dh menunggu penuh kerinduan pd 2beranak nie.
hopefully after this aku dpt blk 2beranak sndiri so xpayah le tggu en.suami kalau dia ada kerja.lg kerap kot kalau dh biasa mcm zaman aku ngandung dulu2,tiap2 minggu.he..he..he...en.suami,masukkan skali peruntukan balik kampung dgn bas dlm budget 2010 ye..

4 comments:

Meen Eunos said...

bestnye balik kampong..

fiza said...

Lpas ni bley balik kg naik bas lagi (^_^). Lapar perut ku tie tgk lauk pauk tu ☺☺

cintaKusayangMu said...

wah..behave nye haziq...good boy la..lps ni mama haziq leh tm bh sorg lg..nnt haziq leh tlg jaga adik dlm bus...hehehe

luvhaziq said...

meen...
mmg best sgt2
fiza..
nnti mu dtg umah ku masak..
qis..
ha..ha..ku rasa kalau dh bertambah xblk dh le naik bas