Friday, March 27, 2009

haziqs' ring sling

nie design baby sling tue.simple jer tp cute




ada nama baby asyraaf haziq



nie aku tgh men'try' ring sling.klau sapa tau cara btl pakai bgtau k.




smalam aku terima ring sling yg aku order dr myindulgenze.sukanya aku.aku mmg bkenan dgn benda nie lama sgt dh.dk cari online,tp mahal gak la.akhirnya aku dpt cari blog nie n aku suka dgn design yg simple tue.aku pn start la ber'sms' dgn pemilik kedai online nie,akhirnya bila ada new design dr dia,terus dia mms aku gambar tue.
dgn persetujuan dr hubby,aku pn meng'order' benda nie.tokei kedai nie sudi ler jahitkan nama haziq secara percuma(bayaran asal rm10).aku n hubby sibuk dk berlatih ngendong haziq.best gak tp aku xtau sgt cara bl nk guna benda nie.harap2 masa sgm nnti aku dpt tjk ajar dr mommies lain..

4 comments:

herni said...

hi dear...wah tahniah n welcome to the babywearing world~!!! ;)

herni dah tgk pic tu...co cute haziq nyer sling...just take note dear...kain bhg bahu tu jgn terlalu dekat ke leher...the right way is put it exactly on ur shoulder so that beban tu akan spread to the whole body...kalau terlalu dkt dgn leher beban tak seimbang n you'll feel the pain tau...

anyway...keep on practise~!! nnt dah terror asik nak gi shopping je bawak haziq hoho~!!

zue_zf said...

hi,mamahaziq,mmg cantik ler sling tue.....sesuai sekali kat haziq.nmpk cute(tp bkn mama dier lar) hik hik hik

luvhaziq said...

herni...tq for the help.masa sgm nnti tjk ajarku sifu yer...
kak zue...mama dgn anak mesti sama cute,mana blh haziq jer

Hanim said...

salam. nmpk cam longgar/lendut sgt sling tuh. cam kena ketat lagi so takde pressure kat waist (coz nmpk cam badan u ke depan).

spread teh shoulder. rings lagi dekat ke collar bone... if ring ke bwh sgt..pouch dia jadik kecik sgt.

join us at:
www.malaysianbabywearers.org