Sunday, April 12, 2009

cd (version cheap cheap one)

salam n Bismillah....
jgn ler terkejut.bukan ler skang nie aku jd tokei@pembuat cd plak.nie tentang cd ala murah jer yg aku beli utk haziq.aku dpt idea nie stlah melawat baca entry blog kak mimie(shinta_mum).menarik gak..so alang2 keja ku mengunjungi shopping complex di ujung minggu,aku pn sambar le sehelai cd(ye ker nie org pggl cd).murah jer..jenama fiffy n harganya.....rm7.90 jer.standard warna ku beli,biru ler..


setelah dimasukkan lampin kain(yg xpernah aku pkai sjak beli coz haziq xmo kena bedung),beginilah hasilnya.ok gak kan.

kulipat2 n iniler jadinya plak....

xpuas ati,aku kerahkan pakaikan plak kt haziq.suka la plak dia.senyum sokmo la plak dia.lg kelihatan cantik bila digayakan dengan legging yg kubeli dr amyatie tokei legging terkenal(puan amyatie sedang mengadakan jualan harga runtuh dinding)
hasilnya,selepas sejam haziq pn mem'poo-poo'kan dirinya.jd aku pn xtau ler kesan pemakaian cd version murah nie...
nota tingkap
-tq kak mimie sbb bg idea nie
-makngah menjeling aku bila aku cakap nk pakaikan haziq cd nie katanya"hang bg pakai time hang ada kt umah ja,aku xmau cuci napkin,renyah la"....aku....(no komen)

7 comments:

herni said...

bukankah ia sejenis seluar getah tuan hamba~? hihi bagus2...jimat tuh!

luvhaziq said...

herni,aku pn xtau main bantai ja....ahaksss....suar getah ker???

Yatie said...

wah lawa la kain yg balut kaki anak hang tu, belang2 lagik, mana beli? ku berkenan nk belikan tuk anak ku... ekekekkekeke

Anonymous said...

mcm seluar getah tp kan kalau kain tu tukar pd insert tak leh ke.... leh jimat n thn lama sikit leh beli insert bamboo kat maryaaa n letak kat CD (version cheap cheap one) ne leh ke???? pb cadangan jeee tp tak pernah wat pun.... kalau wat nanti share2 la ngan ku ekkk...... AkmA

Shinta Musraika said...

Salam..

Akma.. ku slalu guna insert. o.k jer pakai. tu bukan seluar getah. kain tu. kat dlm jer yg getah supaya tak bocor.

tie.. comelnya haziq ketawa! kemain suke lagi dia ya!

luvhaziq said...

puan yatie
anda boleh berkunjung ke kedai online puan amyatie.byk pilihan di sana sini.cantik2 belaka...
kema
ku akan try beli n buat yer seperti mu cadangkan.nnti ku bgtau mu k
kak mimie,
tue la ari tue tanya akak ok ker insert tue kena b****t shinta.bkan ker micro fiber tu xleh kena kulit baby

akma said...

lehhhh yeee shinta mama... ok la kalau leh guna insert yg memahal n beli cover yg cheap2 ne kan dah leh jimat lg lak cover dah murah so leh li insert yg mahal2 utk serapan yg tinggi tul tak shinta mama..... kira tak rugi la beli cover cheap insert still yg mahal gitu leh la jimat lg neeee akma pun nak try gak la kalau mcm ne..... hehehehe lupa lak shinta mama bli cover tu brand ape ekkk... share la nak tau gak..... sat lg nak g shintanya blog lak nak tengok shinta n cover yg mamanya wat utk bb shinta